Sprekers

Saskia Bruines is sinds 16 februari 2017 wethouder in Den Haag. Saskia Bruines studeerde sociale geografie aan de Universiteit van Amsterdam. Van 1999 tot 2002 was ze wethouder bij de gemeente Amsterdam. Vanaf 2012 tot haar aantreden als wethouder bij de gemeente Den Haag, werkte Saskia Bruines als wethouder bij de gemeente Leidschendam-Voorburg. In het nieuwe college van Den Haag dat dit jaar is geïnstalleerd, is Saskia wethouder Onderwijs, Kenniseconomie, Internationaal.

Prof.dr. Jeroen van den Hoven; Universiteitshoogleraar, Hoogleraar Ethiek en Technologie aan de TU Delft en Editor in Chief van "Ethics and Information Technology".

Hij was de oprichter en wetenschappelijke directeur van 4TU, Centre for Ethics and Technology (2007-2013). In 2009 won hij de World Technology Award for Ethics als de IFIP-prijs voor ICT en samenleving voor zijn werk in ethiek en ICT. Jeroen van den Hoven was oprichter en tot 2016 programmaleider van de Nederlandse Programmaraad voor NWO Programma Maatschappelijk Verantwoord Innoveren. Hij is ook lid van het Blockchain Lab van de TU Delft en permanent lid van de European Group on Ethics die de President van de Europese Commissie adviseert over ethiek van wetenschape en technologie. Recent verscheen van zijn hand "Evil Online".

Prof. dr. ir. drs. Hester Bijl is vice rector magnificus and member of the Executive Board of Leiden University. Areas of attention are education, valorisation and inclusion. In addition, she is full professor Numerical Mathematics at the Mathematical Institute in Leiden and guest professor Numerical Aerodynamics at the TU Delft. Before she moved to Leiden in 2016, she worked for 17 years at the faculty of Aerospace Engineering of Delft University of Technology, where her last position was dean of the Faculty. She holds a PhD in Numerical Mathematics, as well as an MA in English Language and Literature.

Mr. Leonard Geluk is sinds 1 april 2014 voorzitter van het College van Bestuur van De Haagse Hogeschool. Hij studeerde staats- en bestuursrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Direct na het afronden van zijn studie, werkte hij als fractiemedewerker van het CDA in de Provincie Zuid-Holland en als juridisch medewerker Besturenraad Protestant-Christelijk Onderwijs, later opgegaan in Ouders en COO. Van 1996 tot 2004 was hij consultant; eerst bij Deloitte, later bij Arthur Andersen Business Consulting en Organise to Learn. Van 2004 tot 2009 was hij wethouder Jeugd & Onderwijs te Rotterdam, sinds 2006 gecombineerd met de functie portefeuillehouder Jeugdzorg in de Stadsregio Rotterdam. Naast Jeugd & Onderwijs was hij van 2004 tot 2006 ook portefeuillehouder Integratie. Van september 2009 tot maart 2014 was hij voorzitter College van Bestuur van ROC Midden Nederland, een school voor met name MBO-onderwijs in de provincie Utrecht.

Eveline van Rijswijk is programmamaker, presentator, dagvoorzitter, media-trainer, spreker, theatermaker, wetenschapsjournalist & historica. Ze studeerde politicologie, filosofie en geschiedenis aan de Universiteit Leiden en studeerde ook een semester in Berlijn en in Jeruzalem. Als hoofdredacteur en presentator bij het online- & tv-programma Universiteit van Nederland maakte ze honderden video’s met wetenschappers uit allerlei vakgebieden. Momenteel presenteert ze o.a. Focus, het geschiedenis- en wetenschapsradioprogramma van de NTR op NPO Radio 1. Ook is ze als stand-up-historica bezig met een theatervoorstelling over de vraag: “Waar blijft die eerste vrouwelijke premier?”